Nieuwe unieke opleidingen bij Sint Maartensscholen Ieper.

DOEL
Wervingscampagne

OPDRACHT
creative direction,
uitrol en begeleiding,
webdesign,
off- & online communicatie,
en meer…

JAAR
2021

Het zegt je waarschijnlijk wel iets ‘SMSI’ of, de Sint-Maartensscholengroep uit Ieper. Want eerder mochten we een wervende campagne uitwerken voor deze scholengroep. We mochten een vervolgcampagne uitwerken voor SMSI. Eentje om hun nieuwe én unieke opleidingen voor de tweede graad uit te lichten.

Duidelijke communicatie voor iedereen.
Zowel online als offline.

Om de herkenbaarheid te bewaren werden alle communicatietools opgemaakt in de stijl die we eerder hebben gecreëerd voor SMSI. Heel wat jongeren zitten dezer dagen op sociale media, vandaar dat we deze campagne ook online lanceren.

 

Voor deze campagne voorzag MAQUINA onder andere het webdesign van studereninieper.be. Op deze website kunnen leerlingen, ouders, etc… alle info raadplegen over de opleidingen.

website schoolrichtingen smsi

Online advertentiecampagne

Om de campagne nog meer kracht bij te zetten werd deze ook geboost via een online advertentiecampagne. Zo werden er campagnes opgezet specifiek gericht naar bepaalde doelgroepen. Denk hierbij aan campagnes naar jongeren en hun ouders, maar ook naar bijvoorbeeld jongeren die specifiek interesse hebben in het gebied sport, kunst, voeding, toerisme, etc….

Offline campagne

Naast de online campagne ontwikkelden we ook offline communicatietools, want ook via die weg zijn jongeren (én hun ouders) nog steeds te bereiken.

Op verschillende plaatsen in de regio Ieper kon je langs de weg grote affiches en enkele baches terugvinden met daarop de nieuwe opleidingen en de website. Daarnaast hebben we draaischijven ontworpen waarbij telkens een bepaalde opleiding werd uitgelicht aan de hand van iconen. Voor deze campagne was het belangrijk dat de info voor iedereen duidelijk verstaanbaar was. De draaischijven werden uitgedeeld in de school tijdens opendeurdagen en huis aan huis verdeeld in de regio van de school.

SMSI schoolrichtingen op social

Ben jij als school (of scholengroep) nog op zoek naar een creatieve partner om de communicatie een boost te geven? Of ben je op zoek naar een bureau die jou kan bijstaan met raad en daad voor je (re)branding? Neem contact met ons op, wij luisteren graag naar jouw verhaal.

 

Contacteer ons!

Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share
Cookie instellingen