KSA Internationaal User Experience - Website

Een nieuw digitaal gezicht voor KSA

KSA Nationaal

DOEL
Redesign

OPDRACHT
UX-design,
webdesign

JAAR
’18

LINK
www.ksa.be

Webdesign gebaseerd op data

Een echte KSA’er doet niets half-en-half. Een nieuwe website maken dus ook niet. MAQUINA kreeg dan ook niet zozeer een vraag, maar een volledig uitgewerkte functionaliteitsanalyse onder de neus geduwd. Giet daar nog enkele specifieke vereisten van de webdeveloper bij en je bekomt een best uitdagende briefing. Niets waar MAQUINA niet mee aan de slag durft, echter. Het schetsblok, de markers en nadien ook de prototype-tool werden bovengehaald en het project werd afgetrapt.

User experience design

De eerste stap in het redesignproces is het bepalen van de doelgroep, mogelijke bezoekerspaden op de site en de daaraan gekoppelde persona’s. Samen met zowel de communicatiedienst van KSA als de webdeveloper brachten we de mogelijke scenario’s in kaart, werden boomstructuren van de menu’s en wireframes van de structuur opgemaakt. Handig bijkomstigheidje: we namen van de gelegenheid gebruik om naast de wireframes al meteen enkele prototypes van het design van content blokken voor te leggen. Zo evolueerde dit project snel naar de —voor ons althans— finale fase.

Van prototype naar webdesign

De in de wireframefase ontwikkelde prototypes van contentblokken werden op basis van feedback verder gefinetuned tot een consensus werd bekomen. Doordat elk van de verschillende types contentblokken als prototype werden opgemaakt met de gewenste functionaliteit in het achterhoofd, was het erg eenvoudig om de blokken samen te zetten in een definitief webdesign. Atomic design, heet zoiets in vaktermen. Wij hoorden de webdeveloper in ieder geval haast kirren van plezier tijdens het programmeren.

Illustraties als kers op de taart

Ten slotte werden illustraties opgemaakt voor elk van de verschillende thema’s die KSA behandelt. We kozen hier voor een stijl die zowel jeugdig, bijna kinderlijk, als esthetisch is. Elk van de animaties kreeg micro-animaties met zich mee, wat resulteerde in een meer interactief en uitnodigend webdesign eens de website was ingevuld.

UX & design: maquina.be
Drupal development: stijndufromont.be

Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share
Cookie instellingen