Axintor Interim, van wireframe tot website

DOEL
Redesign

OPDRACHT
UX-design,
webdesign

JAAR
2020-2021

 

It’s all about the perfect match

Niet alleen hun krachtige slogan en visie als bedrijf, maar ook de perfect match met een creatief partner voor je website… Daar was Axintor Interim naar op zoek.

Bij een lekkere kop koffie hadden we de perfecte klik en samen met zusterbedrijf Ntriga schreef Maquina mee aan het online verhaal van Axintor Interim.

Wireframing is een belangrijke fase in het ontwikkelingsproces

Voor we starten met het ontwerp van de site volgens de branding guidelines, moeten we er voor zorgen dat een website gebruiksvriendelijk is en goed functioneert. Ja, we weten dat het verleidelijk is om deze stap over te slaan en meteen over te gaan tot het ontwerp. Toch biedt het enorme voordelen om wireframes te creëren. Met wireframing kan je verschillende zaken veel efficiënter doen, en de tijd en moeite die je in deze fase steekt, loont in het grotere geheel. 

Na de wireframing komen de mockups

Een van de grote voordelen van mockups is dat ze een vroege visual zijn die kan worden gebruikt om samen met de klant te beoordelen. Gebruikers kunnen het ook bekijken als een vroege test op basis van prototypes. Met het prototype blaas je je creatie tot leven. Mockups zijn niet alleen gemakkelijker aan te passen dan definitieve ontwerpen, zodra ze zijn goedgekeurd door de klant en de gebruikers, vormen ze een heel duidelijke leidraad voor de ontwerper.

Vanuit praktisch oogpunt zorgen de wireframes ervoor dat de pagina-inhoud en functionaliteit, zoals menustructuur, aanwezig zijn. Mockups zorgen er voor dat alles correct wordt gepositioneerd op basis van gebruikers- en bedrijfsbehoeften. En naarmate het project vordert, kunnen ze worden gebruikt als een goede dialoog tussen leden van het team om het eens te zijn over de visie en de te programmeren structuur.

De vacatures en vlot solliciteren zijn hier prioriteit

Bij het project van Axintor Interim is de grootste prioriteit het onmiddellijk vinden van de vacatures en de vlotte weg naar het solliciteren voor de job. Dit is al meteen duidelijk op de homepagina door een greep van het aanbod te tonen en enkele CTA’s. Nog belangrijker zijn de twee grote knoppen ‘above the fold’. Dit betekent dat deze knoppen steeds zichtbaar zijn op elke pagina waar je landt.

Voor de werkzoekende opent de rode knop een snelmenu naar vacatures en een zoekfunctie.

Voor een werkgever opent de zwarte knop een andere soort menu. Hierin vindt de werkgever info over Axintor Interim en ook een CTA blok waar bijv. dringend gezochte vacatures in kunnen komen te staan.

Meertaligheid is ook gebruiksvriendelijkheid

Als Axintor Interim de content voor de werkzoekende in hun moedertaal aanbiedt, kan je er zeker van zijn dat ze het bedrijf meer zullen respecteren en haar diensten zullen verkiezen boven die van iemand anders. Bezoekers zijn geneigd om meer tijd op de website door te brengen, meer inhoud te consumeren en uiteindelijk beter te converteren.

Heb je hulp nodig bij het analyseren en stroomlijnen van je bestaande of nieuwe website / webshop?

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek

Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share
Cookie instellingen