Interactief de visserij leren kennen

Fish Stories by Seafront

DOEL
Concept creation

OPDRACHT
creative direction,
set design,
touchscreen app development

JAAR
’16

Een concept met veel gezichten

De Belgische visserij heeft vele gezichten, letterlijk en figuurlijk. Wat velen echter niet weten is dat de Belgische visserij meer sectoren tewerkstelt dan je op het eerste zicht zou denken. De conservator van het kustmuseum Seafront wou om dit reden de verschillende beroepen in de visserij voorstellen aan de jongere bezoekers. De naam was er al: Fish Stories. Hoe het er moet gaan uitzien was een ander paar mouwen. En laat net daar MAQUINA zich als een vis in het water voelen. Pun intended.

From the ground up

Voor deze campagne startten we werkelijk met een blank canvas. We kregen een museumzaal ter beschikking die werkelijk  volledig leeg en niet ingericht was. Heerlijk vonden we het! De verschillende opties werden samen met de conservator van Seafront bekeken, de plannen werden getekend en de eerste stappen in de bouw werden gezet. De basis van het concept: karaktervolle zwart-wit foto’s op groot formaat, een volledig zwart geschilderde ruimte en een uniek lichtenspel. En dan moeten we aan het crossmediale verhaal nog beginnen.

Seafront-opbouw

seafront-opbouw

Verrijk je museumervaring met cross media

Met enkel eenrichtingscommunicatie bouw je geen museum op, dat beseffen ze bij Seafront maar al te best. Daarom werd MAQUINA gevraagd een extra element te voorzien dat interactie met de museumbezoeker mogelijk zou maken. Enter touchscreens. We ontwikkelden niet enkel verschillende minigames, maar ook verschillende contentpagina’s. Denk hierbij aan een alfabetische lijst met visserslatijn of de verschillende onderdelen van een vissersschip. Na het spelen van de quizjes krijg je als bezoeker een link met één van de personages aangemeten, waarna je samen met die persoon op de —virtuele— foto kan. Die foto in je mailbox of op je Facebookwall krijgen? Got it!

screen-seafront

qr-seafront

ZAAL FISHSTORIES 1

Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share
Cookie instellingen