Rebranding van de Stad Gistel

Als je een sterk merk wil moet je een identiteit opbouwen die de essentie nauwkeurig overbrengt en flexibel genoeg is om mee te evolueren. Maar dat gebeurt niet van de ene dag op de andere. Het vereist best wel wat voorbereidend onderzoek en een team met sterke communicatie- & ontwerpvaardigheden die jouw merk volledig begrijpen.

 

Logo rebranding Gistel

DOEL
Rebranding

OPDRACHT
Corporate identity,
creative direction,
webdesign

JAAR
’18-’19

Strategie is meer dan een mooi kleur

De rebranding van Stad Gistel kwam niet zomaar uit een olijke brainstorm ontsproten. Voor we ook maar één potlood- of muisstreek trokken werd een uitgebreide onderzoeksfase op poten gezet. Denk hierbij aan desk research van de bestaande identiteit, een online enquête bij de bevolking en bevragingssessies in focusgroepen met zowel interne als externe stakeholders. Op basis van die verkregen input organiseerden we de brainstorms. Zo creëren we een identiteit rond wat bestaat, niet andersom.

Corporate identity huisstijl Gistel

Een nieuwe identiteit die nog dichter bij de mensen staat

DE ZEE & DE VLAKKE POLDER
Zo heel veel verbeelding heb je niet nodig om de deinende golf van de zee in het logo te zien. En da’s natuurlijk niet toevallig: Gistel ligt er namelijk heel dicht bij. Een ontegensprekelijke troef. Daarnaast merk je twee vlakke lijnen op. Het vlakke polderlandschap zal niemand die al eens in Gistel is geweest, zijn ontgaan. Dat de polderklei ook uitermate geschikt is voor de landbouwer om er zijn groeven in te trekken, dat mag je er gerust ook in zien. Letterlijk en figuurlijk een dubbele bodem dus.

GASTVRIJE STAD, MET STIP
Gistel staat met stip in het logo aangeduid: de typografische cirkel van de letter g. We kozen bewust voor een ronde vorm,  omdat die verbindt en verenigt. In de vorm herken je bovendien ook de plaats van Gistel op de landkaart: dicht bij de kustlijn en toch best centraal. Gistel is dus ook letterlijk ‘dichtbij’.

Rebranding Stad Gistel

Logo stad en OCMW Gistel

Een fris kleurtje voor elk domein

Elke stadsdienst heeft zijn eigen jonge, frisse kleurtje en een unieke slogan. Die luidt: ‘Gistel is dichtbij’. Daar kan je werkelijk alle mogelijke betekenissen aan koppelen. Dicht bij de autosnelweg, dicht bij de zee, dicht bij de burger. Het mag letterlijk, het mag figuurlijk. Het nieuwe logo zal worden ondersteund door een reeks slogans die beklemtonen dat de stad Gistel op alle vlakken dichter bij de Gistelnaren staat.

informeren én inspireren

Ook het stadsmagazine werd volledig hertekend en ingedeeld in nieuwe stijl. Meer nog dan voorheen brengen we de boodschap op een visueel aantrekkelijke manier.

Bedrukken kledij met logo

T-shirt met logo Gistel

Wagenbelettering logo Stad Gistel

Nieuwe identiteit in het straatbeeld

De herkenbaarheid van een publieke instelling zoals een stad of gemeente staat of valt met haar aanwezigheid in het straatbeeld. MAQUINA trok de nieuwe branding door op een breed scala aan communicatietools. Van kledij over gadgets tot wagenbelettering en vlaggen. Gistel is klaar voor de toekomst, maakt niet uit wat die brengt.

Je merk multi-inzetbaar

Heb je al opgemerkt hoe de verschillende elementen van het logo, zoals het grafisch element en de letter g, soms los van elkaar gebruikt worden? Het logo werd zo ontworpen dat het ook schaalbaar is: ook wanneer je de naam ‘Gistel’ weg laat vallen blijft het logo z’n herkenbaarheid behouden.

Belettering camionette Stad Gistel

Webdesign rebranding Gistel
Webdevelopment: LCP

Digital first

De rebranding van de stad, die gepaard ging met een versmelting met het OCMW, leidde onvermijdelijk ook tot een redesign van de website. Het uitgelezen moment om ook de navigatie en user experience van de site onder de loep te nemen. MAQUINA leverde de webontwikkelaar een volledige styleguide om de merkidentiteit ook online door te trekken.

Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share
Cookie instellingen