MSC Tonijn campagne

 

DOEL
awareness

OPDRACHT
social media,
campagne,
content plan & creatie

JAAR
’19

MSC Tonijncampagne

Marine Stewardship Council, kortweg MSC, is een non-profitorganisatie die instaat voor de de certificatie van duurzame visserij en de communicatie daaromtrent. Na een eerdere campagne rond de Grijze Garnaal hielp MAQUINA dit keer mee in de bewustmakingscampgne voor duurzaam gevangen tonijn. Geen eenvoudige klus, want de problematiek rond de —al dan niet bedreigde— tonijnsoorten is best complex. Enter onze baseline: ‘Laat je niet vangen’.

5 mythes ingeblikt

In eerdere campagnes bleken social media de juiste kanalen om de boodschap van MSC te verspreiden. Om ons echter van de nodige aandacht en stopping power te verzekeren werd tijdens deze campagne gekozen voor video als advertentievisual en informatiebron. De boodschap is complex en dus niet in twee zinnen uit te leggen. Om alles voldoende snackable te houden gingen onze art directors met stop-motion scenario’s aan de slag om de 5 meest hardnekkige mythes over tonijn de wereld uit te helpen.

 

 

Ook de pers besteedde de nodige aandacht aan dit topic. Zo bracht De Standaard een uitgebreid artikel over duurzaam gevangen tonijn waarin MSC de complexiteit van het verhaal uit de doeken kon doen. Een meer dan welkome opportuniteit!

Campagne in en buiten de media

Door hun stevige werk achter de schermen kon MSC de campagne ook bij hun partners, waaronder supermarkten, onder de aandacht brengen. Zo maakte de Belgische supermarktketen Colruyt uitgebreid van de gelegenheid gebruik om hun duurzame tonijnproducten in de kijker te zetten, en zo de boodschap van de campagne mee te ondersteunen.

 

Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share
Cookie instellingen