menu

Shop concept IDE Automotive

  • belettering
  • crossmedia
  • drukwerk
  • in store communication
  • presentatie
  • website

In-store communication done right!


Ide Automotive, de specialist in auto-onderdelen en -elektronica, kende de afgelopen jaren een stevige groei. Die groei liet zich ook in de toonzaal voelen: overvolle rekken en een structuur die over de jaren heen wat zoek was geraakt. 

Maquina ging met een eerste studieronde aan de slag en kwam met een doorgedreven grafisch concept terug bij Ide aankloppen. In dit concept werd alle grafische communicatie van Ide Automotive opnieuw in vraag gesteld. Resultaat: een creatief en vooral bruikbaar concept dat zowel het DNA van het bedrijf als de verwachting van de klant weerspiegelt. 

Design thinking


Hiervoor paste Maquina een stevig stukje design thinking toe: vanuit conceptuele schetsen en verschillende ideeën werd stelselmatig naar een totaalconcept toegewerkt. Hierdoor was het klein bier om diezelfde stijl door te trekken van de toonzaal, over de website tot het facturatiepapier.

Productie, print en plaatsing


Maquina is niet het bureau dat zich na de designfase veilig in de ivoren toren terugtrekt. Integendeel. We like to get our hands dirty!

Design stopt niet bij het maken van een drukklare PDF. Het selecteren van de juiste materialen, afwerkingen en partners is minstens even belangrijk. Net daarom wil Maquina ook elk project tijdens de productiefase mee opvolgen. Door steeds de vinger aan de pols van het productieproces te houden kan kort op de bal worden gespeeld bij eventuele vragen. Een extra paneel nodig? Toch maar kiezen om de achterzijde van die displaykast te bestickeren? No need to worry. We've got your back.

Door ons uitgebreid netwerk aan partners selecteren we ook voor jouw merk in een mum van tijd een A-team die erop gebrand is van elk werk een paradepaardje te maken. Echt, we love it when a plan comes together.

Eventcommunicatie op punt, ook digitaal.


Gelijklopend met de ontwikkeling van de nieuwe fysieke toonzaal onderging ook de website een heuse metamorfose. Samen met de digitale helden van zusterbedrijf Ntriga.agency evalueerden we de bestaande website en navigatiestructuur, om die nadien van een nieuw jasje te voorzien. User experience design, zoals trendwatchers dat wel eens durven noemen. 

Eenmaal de nieuwe winkel volledig vorm had gekregen was het tijd om de klanten en leveranciers te verwelkomen. En ook dat gebeurde met hetzelfde oog voor detail. Een stijlvol vormgegeven uitnodiging en ditto digitale variant. Bij Maquina zijn we nogal fan van het crossmediaal denken, weet u wel.