menu

Remondis Depoorter

  • advertenties
  • crossmedia
  • design
  • drukwerk
  • outdoor

Global brand, lokale communicatie

Toen het Oostendse Vervoer Depoorter een samenwerking met de multinational Remondis tekende, was er nood aan duidelijke communicatie. Communicatie die bestaande klanten het positieve nieuws bracht, en nieuwe potentiële klanten aansprak om kennis te maken. Een kolfje naar de hand van Maquina.

Een global brand als Remondis kent logischerwijs strikte richtlijnen inzake vormgeving en communicatie. Maquina maakte zich het aangeleverde brandbook eigen, zodat de klant niet over de vorm of techniciteiten hoefde in te zitten. De focus kon zo voor de volle 100% op de boodschap worden gelegd. En of die focus er was: onder meer videobanners voor LED-boarding in sportstadions, print advertenties, flyers en brochures werden ontwikkeld. Tools genoeg dus om de verschillende doelgroepen te bereiken.

 

Bepaal doelgroepen, kies je dragers & respecteer design

Gezien de grote naamsbekendheid van de bestaande merknaam in de regio was een duidelijke communicatie noodzakelijk. Na een eerste gesprek met de klant was onmiddelijk duidelijk dat verschillende doelgroepen moesten worden aangesproken. Bestaande klanten, leveranciers én... toekomstig clienteel! Maquina ondersteunde als marketingpartner de plannen van de directie en verzorgde de grafische vormgeving van de crossmediale campagne.

Local advertising

Om de nieuwe naam, Remondis Depoorter, bij het grote publiek bekend te maken werd geopteerd voor advertising naar het grote publiek, zij het met een sterk lokaal karakter. Met twee eersteklasseclubs in respectievelijk basket- en voetbal vormen de Oostendse sportstadia de ideale plek om te adverteren. De geanimeerde LED-boarding zorgt ervoor dat de nieuwe naam samen met de core activities kan worden getoond. Diezelfde core activities werden tevens via print advertenties in de regionale pers herhaald.

Flyers & brochures

De design crew van Maquina heeft een gecombineerd aantal jaren ervaring in print waarvan je zomaar even achterover kan vallen. Dat verschillende soorten papier, plooilijnen en kapvormen geen geheimen meer voor ons hebben hoeft je dus niet te verrassen.

Voor Remondis Depoorter ontwikkelde Maquina zowel flyers als een corporate brochure. Van copywriting over grafisch design tot het begeleiden van het drukwerk: we're on your team. For the long run.