Magazines en marketing, een niet te breken ketting

Magazines en marketing, een niet te breken ketting

Door het toenemende belang van de online wereld in ieders leven, lijkt het alsof velen het belang van echte publiciteit zoals magazines en tijdschriften op de proef plaatsen. Maar we weten allemaal dat print een medium is dat nog steeds leeft. De online publicaties hebben hun plaats gevonden, naast deze in tijdschriften en magazines.

De voordelen van adverteren in magazines en tijdschriften

Magazines en tijdschriften hebben meerdere voordelen die het interessant maken om te adverteren. We hebben er hier enkele voor je op een rijtje gezet:

  • Doelgroep: Tijdschriften en magazines zijn publicaties die zich richten op specifieke doelgroepen. Richten ze zich op tienermeisjes, foodies, 50 plussers of op een andere doelgroep, de kans is groot dat jouw doelgroep te bereiken is via een magazine dat aansluit bij jouw bedrijf. Reclame in deze specifieke magazines is een efficiënte manier om mensen te bereiken die reeds geneigd zijn om belangstelling te tonen in de diensten of producten die jij aanbiedt.
  • Brede verspreiding: Tijdschrift abonnementen bereiken mensen over het hele land. Het gebeurt ook vaak dat tijdschriften doorgegeven worden aan meerdere mensen of dat je ze terugvindt in de wachtkamer van dokters of tandartsen.
  • Langdurig bereik: Tijdschriften worden, in tegenstelling tot een krant, niet meteen weggegooid nadat ze uitgelezen zijn. Vele mensen slaan ze nog eens open of hergebruiken een oud tijdschrift. Dit betekent dat jouw advertentie opnieuw leeft en gezien wordt.
  • Respect voor print advertenties: Door de inburgering van online reclame, zijn surfers op hun hoede voor reclame advertenties op het net. Ze willen niet bedot worden en zijn voorzichtig voor eventuele virussen die online verspreid zijn. Print advertenties daarentegen, vormen geen bedreiging. Een advertentie die geprint is op glanzend papier, laat een indruk na. En vooral volledige pagina’s zijn visueel zeer aantrekkelijk in tegenstelling tot de online reclame die vaak op elkaar geplakt staat.

Hoe jij jouw magazine marketing kunt maximaliseren

Volgende tips zijn zeer belangrijk wanneer het aan komt op adverteren in magazines. Net als op elk gebied in de marketing, is er geen vaste succesformule voor je campagne, maar er zijn vast en zeker enkele do’s en don’ts wanneer het gaat rond reclame maken voor je diensten of producten. Deze tips zullen je alvast helpen om je strategie wat efficiënter te maken.

  • Adverteer in de juiste publicaties. De moraal van het verhaal gaat erom dat niet elk magazine het juiste magazine is om te adverteren. Je advertentie moet zichtbaar zijn in de juiste magazines en tijdschriften om resultaten te boeken. Zoals we eerder aangaven, heeft elk magazine zijn eigen doelgroep en mission statement. Ga dus op zoek naar de uitgaves die matchen aan jouw doelgroep en product of dienst.
  • Gebruik de juiste titels en ondertitels. Titels moeten de aandacht trekken, terwijl ondertitels extra informatie moeten geven. Met een snelle scan van jouw advertentie moeten lezers in staat zijn om te weten wat je verkoopt en wie je bent (de naam van je zaak).
  • Gebruik enkel hoge resolutie. Niets komt slechter over dan een korrelig beeld. Advertenties die in een te lage resolutie uitgegeven worden missen hun doel. Kies daarom minimaal voor 300dpi, ongeacht de uiteindelijke grootte van de advertentie.
  • Gebruik afbeeldingen om de advertentie te verbeteren. Een advertentie met veel afbeeldingen kan zwaar overkomen. Ga daarom voorzichtig te werk met het gebruik van beelden. Opvallende beelden zijn goed om de aandacht van lezers te vangen, maar zorg dat deze smaakvol en in de stijl van het tijdschrift zijn. We willen lezers niet afschrikken met een overvloed aan beelden en wat vooral belangrijk is, is dat ze weten wat we verkopen!
  • Testen vóór publicatie. De meeste ontwerpers weten dit al, maar het is verstandig om een kwalitatieve print te maken vooraleer de definitieve beoordeling. Het zien van je advertentie geeft je een idee van hoe je ad eruit zal zien in het magazine. Het is makkelijker om feedback te ontvangen over de effectiviteit op papier.
  • Proeflees je advertentie. Het is niet nodig om te zeggen dat je een advertentie moet proeflezen, maar het is beter te herinneren dan vergeten. Niets is minder geloofwaardig voor je printadvertentie dan een grammaticale fout. Als je geen aandacht besteedt aan dergelijke zaken in je advertentie, zullen je lezers twijfelen aan de kwaliteit die je aanbiedt.

Adverteren in tijdschriften en magazines is een groot onderdeel van een marketingstrategie die in dit digitale tijdperk zeker niet over het hoofd moet gezien worden. Print is niet dood, en printadvertenties dus zeker ook niet.

Contacteer nu Maquina en wij werken vol overtuiging jouw campagnes uit!

Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share
Cookie instellingen