Direct mailing makkelijk gemaakt met deze tips!

Direct mailing makkelijk gemaakt met deze tips!

Je hoort er vaak over praten, direct mailings worden steeds minder gedaan omdat mensen ze minder ‘hip’ vinden of reeds genoeg ‘reclame’ in de brievenbus vinden.

Maar een goede direct mailing campagne blijft de aandacht trekken, en wij bij Maquina geven je enkele tips om van jouw papieren mailingcampagne een succes te maken!

Het uitzicht van je mailing campagne

 • Zorg dat je omslag opvalt
  Er zitten elke dag tientallen enveloppen in de brievenbus, wees daarom origineel en zorg voor een omslag die opvalt. Dubbel zo groot of geef ze een opvallende kleur. Experimenteer met andere materialen dan papier. Alles is goed om een hogere respons te halen op jouw direct mailing campagne.
 • Prikkel de zintuigen, maak het voelbaar
  Wat de ogen zien, wordt versterkt door het voelen. Dat is niet anders bij een direct mailing campagne. Denk maar aan een business kaartje waar het lettertype in reliëf gedrukt is en voelbaar is. Het vraagt om aandacht. Want zoals men weet is het enkel een eerste indruk die nablijft.
 • Toon een duidelijk voordeel
  Hoe mooi de enveloppe en papier ook zijn, zonder voordeel voor jouw klant, volgt er geen respons. Toon niet enkel jouw bedrijfslogo en beloftes, maar zorg voor een aantrekkelijke aanbieding naar jouw klanten toe.

 Respons verhogen

 • Vraag om respons
  Een direct mailingcampagne moet voor zichzelf spreken. Zorg dus dat hij duidelijk in elkaar zit en dat duidelijk is wat van de klant verwacht wordt. Zorg er dan ook voor dat je vraagt om respons. Geef ze ook verschillende mogelijkheden om te reageren. Wanneer je 3 opties geeft, zal de middelste meest respons opleveren.
 • Maak antwoorden makkelijk
  De grootste reden van afhaken is door onduidelijkheden. Zorg dus dat duidelijk is wat de volgende stap is. Mensen kiezen voor gemak en momenteel is dit respons via de website. Belangrijk is dus om je landingspagina basic en clean te houden. Zorg dat alle gekende info reeds automatisch ingevuld is op het online antwoordformulier, hou het kort en krachtig. De respons op je mailing campagne zal zichtbaar hoger liggen.

De inhoud van je direct mail

 • Zorg dat je direct mailing ‘KISS’ is
  KISS, beter gekend als ‘Keep It Short & Simple’ zegt op zich meer dan genoeg. Je direct mailingcampagne heeft slechts enkele minuten om een indruk na te laten. Hou ze dus simpel en zorg dat wat echt moet opvallen eruit springt.
 • Stem je print mailing af op de beslissingsnemer
  Zorg ervoor dat je mailing bij de juiste persoon terecht komt. Een direct mail die bij de verkeerde persoon komt gaat snel verloren. Daarbij, kan een goed gerichte direct mailing zeer gepersonaliseerd werken en de juiste reacties teweeg brengen.

En als laatste enkele korte tips om in gedachten te houden

 • Gebruik alleen foto’s wanneer deze ook een voordeel laten zien.
 • Houdt de teksten kort en simpel, gebruik geen te moeilijke vaktermen.
 • Zorg dat alle vragen na het lezen van je mailing beantwoord zijn.
 • Gebruik actiekleuren, laat zaken eruit springen.
 • Zorg voor prikkels zoals een tijdelijke actiedatum.
 • Geef steeds 3 reactieopties op mailings. Mail, bellen, website.
 • Test, test en test opnieuw tot je de gewenste conversie hebt bereikt.

Wens je meer informatie rond direct mailing? Neem dan contact met ons op! We helpen je met plezier verder.

Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share
Cookie instellingen